Wednesday, October 12, 2011

Vitamiinit ja hivenaineet – solujemme antioksidantteina ja rakennusaineina !


Ravintomme on tänä päivänä, pitkälle jalostettua , lisä-, väri- ja makuaineilla paranneltu, moneen kertaan kuumennettu, eläimiä antibiooteilla hoidettu, kaukaa tulleilla raaka-ainineina- raakana poimittua, kemiallisilla lannoitteilla kasvatettu, korrenvahvistajilla viljalle kestävyyttä hankittu, rikkaruohomyrkyillä ”ruohottu”, muovien ja kaasupakkausten käytöllä pakattu, ympäristösaasteet uhkana ym.!
Mistä siis meidän elimistömme saa rakennusaineita ja solujemme suojaa, mikäli ravintomme ei ole optimaalisesti täyttä ”tavaraa” tuoreudeltaan, puhtaudeltaan ja ravintoainetiheydeltään?
Jalosteet ovat ru`an teollistettua tuotantoa isoissa laitoksissa ja niissä sallitaan erilaisia lisä,-väri-,makua antavia aineita mm. leikkeleissä joissa mainitaan ”savuaromi” saattaa olla aineita jotka eivät ole aitoja savustettuja tuotteita ,vaan niissä käytetään savuaromia antamassa savun makua! 

Mielestäni oli väärin tuoda myös takaisin sellaisia väriaineita jotka olivat jo kiellettyjen listalla Suomessa ennen EU- tuloa. Mitähän tämäkin saa aikaan ihmisen elimistössä jää vaan nähtäväksi?

Kuumennus eri tavoin tehtynä moneen kertaan, hävittää ravintoaineita ru`asta, näin saamme vähemmän ravintoa uusiaksemme solujamme!
 Joidenkin raaka-aineiden ravintoarvo laskee pitkän varastoinnin tai –kuljetuksen, esim. ulkomailta tuonnin seurauksena!
Herää monesti kysymys, kuinka hyvin eläinten rehut sisältävät puhdasta ravintoa? Mielestäni ”luomuruoka ” oli silloin todella luomua, ennen kuin siellä pelloilla tapahtui muutos ja ”heinämoottorit” eli hevoset katosivat ja viljan- ja heinänkasvatuksesta ja – korjuusta, siirryttiin ”moottoroituun” eli työkoneiden sinne saapumista polttoaineineen!
Ennen ei käytetty lannoitteita korrenvahvistajia eikä kemiallisia rikkaruohomyrkkyjä, vaan eläinten tuottama luonnollinen lanta siirrettiin kiertoon lannoitteeksi ja näin saatiin ravinto joka oli ravintoainetiheydeltään täyttä, hyvää ja puhdasta luonnontuotetta ilman myrkkyjen jäämiä. Kasveilla kasvu oli hitaampaa ja ravinteet liukenivat hitaasti kasvavaan raaka-aineeseen sekä eläimille että ihmisille. Ru`assa ei silloin vielä ollut hormoonihäiritsiöitä, niinkuin nyt on!

Nyt vaaditaan tulosta ja nopeaa kasvua kasveilla ja eläimillä. Maanviljeliöiden täytyy olla kehityksessä mukana -rahaa pitää tulla että selviää päivittäisestä maailmasta kaikkine velvoitteineen – ru`an terveeellisyydestä välittämättä ja maanviljelijät eivät pysty siitä välittämään!

Runsaat sateet avomaalla vaikuttavat myös kasvien ravinteisiin köyhdyttävästi , sateen mukana liukenee ravinteita hukkaan , mikäli ravinteita ei ole syömässämme kasveissa riittävästi se voi näkyä esimerkiksi meidän terveydessä puutoksien aiheuttamina oireena tai jopa jo sairautena.
Tiedetään että eri elimet kehossa tarvitsevat kivennäis- ja hivenaineita muodostaessaan uusia soluja optimaaliseen kasvuun ja kehitykseen, tässä vähän esitietoa.
Aivot:
Lithiumia, sinkkiä, kuparia, mangnesiumia
Silmät:
Mangnesiumia, sinkkiä, kuparia, rautaa
Hampaat:
Mangnesiumia,kalkkia foforia ja rautaa, molybdeenia
Kilpirauhanen:
Magnesiumia, Kuparia, sinkkiä, jodia, seleeniä
Sydän:
Magnesiumia,kalkkia, kaliumia ,seleeniä
Keuhkot:
Mangnesiumia, kalkkia ,rautaa, sinkkiä,
Haima:
Magnesiumia, kromia, natriumia, seleeniä, rikkiä
Munuaiset:
Magnesiumia, kaliumia,natriumia, sinkkiä
Maksa:
Mangnesiumia, kuparia, sinkkiä, vanadiinia
Ääreishermot:
Magnesiumia, kaliumia, natriumia, kobolttia
Suolisto:
Magnesiumia, kaliumia, natriumia,seleeniä
Luuydin:
Rautaa, kobolttia,kuparia,molybdeenia, mangaania
Luusto:
Kalkkia,mangnesiumia,fosforia, mangaania
Lihakset:
Magnesiumia,kalkkia, kaliumia, seleeniä,rikkiä
Nivelet:
kalkkia, mangnesiumia, fosforia, piitä, rikkiä
Iho:
Magnesiumia, sinkkiä, kuparia, piitä, rikkiä
Kuinka moni saa tarvitsemiaan rakennusaineita kehon huoltoon ru`asta, eteenkin jos on jo oireita tai vaivoja tai peräti sairauksia?
Lisäksi vielä vitamiineja ja antioxidantteja suojaksi soluille kaikilta mahdollisilta kehoon ravitsemuksen ja ympäristön kautta tulevilta ylimääräisiltä rasitteilta?
Itsellämme oli porakaivovedessä arseenia joka on syöpäluokka numero 1. Voimme silloin kaikki tosi huonosti ! Selvitimme silloin hivenaineanalyysillä puutteemme ja saimme tiedon myös raskasmetalleista. Mikäli emme olisi silloin saaneet soluillemme suojaa ja kelatoivia ravintolisiä, olismmeko edes hengissä ilman niitä?
Stressiä unohtamatta –vaatimusten kasvaessa –ravintoaineidenkin kulutus lisääntyy!
Halusin tässä tuoda julki joitakin tärkeitä asioita jokaiselle pohdittavaksi!
Hivenaineet, vitamiinit sekä rasvahapot voit myös määrittää laboratoriotukimuksin!
Lue myös seuraavat tiedot:
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2160
www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/10/1409630/tohtori-tolonen-tyrmaa-ravintolisatutkimuksen---noustu-latvasta-puuhun
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/10/1411224/laakari-vitamiinitutkimuksesta-tulokset-taysin-virheellisia-ja-vaarin-tulkittuja

No comments: